Guvernanta Corporativa

Guvernanta corporativa in Holfin Insurance Reinsurance Broker S.A. este un proces continuu in care responsabilitatea, integritatea si transparenta sunt elemente esentiale pentru luarea de decizii corecte si stabilirea de obiective care sa contribuie la cresterea increderii in companie, precum si la imbunatatirea eficientei si asigurarea unei cresteri sustenabile.

Adunarea Generala a Actionarilor

Adunarea Generala a Actionarilor este autoritatea superioara de decizie a Holfin Insurance Reinsurance Broker. Adunarile Generale ale actionarilor sunt ordinare si extraordinare.

Adunarea Generala Ordinara decide cu privire la: situatiile financiare anuale, stabilirea dividendelor, numirea si revocarea membrilor Consiliului de Administratie si a auditorului financiar, fixarea duratei contractului de audit financiar, remuneratia cuvenita pentru exercitiul in curs membrilor Consiliului de Administratie, bugetul de venituri si cheltuieli si planul de afaceri.

Adunarea Generala Extraordinara decide cu privire la: schimbarea duratei de functionare a companiei, majorarea capitalului social, reducerea capitalului social sau reintregirea sa prin emisiune de noi actiuni, schimbarea sediului social, schimbarea denumirii, fuzionarea, divizarea sau dizolvarea anticipata a societatii.

Compania ia toate masurile necesare pentru facilitarea participarii actionarilor la lucrarile Adunarilor Generale, precum si a exercitarii depline a drepturilor acestora. In cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor este incurajat dialogul intre actionari si membrii Consiliului de Administratie si/sau ai conducerii executive.

Administrarea si conducerea companiei

Holfin Insurance Reinsurance Broker a adoptat sistemul unitar de administrare, in deplina concordanta cu obiectivele unei bune guvernante corporative, transparentei informatiilor corporative relevante, protectiei actionarilor si a altor categorii de persoane interesate, precum si a unei functionari eficiente pe piata intermedierilor de asigurari.

Componenta, dimensiunea si competentele Consiliului de Administratie si ale conducerii executive sunt adecvate in raport cu dimensiunea si complexitatea activitatii companiei. Membrii Consiliului de Administratie si conducerea executiva promoveaza standarde etice si profesionale ridicate si o cultura solida privind controlul intern. Exercitarea responsabilitatilor de catre membrii Consilului de Administratie si conducerea executiva se face sub conditia autorizarii prealabile de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Modul in care Consiliul de Administratie isi indeplineste atributiile este esential pentru succesul companiei si protejarea intereselor actionarilor. Consiliul de Administratie incurajeaza si cauta sa asigure o intelegere comuna a obiectivelor intre companie si actionari.

Membrii Consiliului de Adminstratie trebuie sa actioneze in cel mai bun mod pentru promovarea succesului companiei, in interesul actionarilor. In acest sens, membrii Consiliului de Administratie trebuie sa tina seama (printre altele) de:

  • Consecintele probabile, pe termen lung, ale fiecarei decizii.
  • Necesitatea conformarii cu legislatia in vigoare, incluzand reglementarile specifice ale pietei de asigurari.
  • Necesitatea dezvoltarii relatiilor de afaceri cu clienti, asiguratori si alti parteneri, pe baza unor relatii comerciale corecte.
  • Interesele angajatilor.
  • Impactul operatiunilor companiei asupra comunitatii si mediului.
  • Dorinta companiei de a mentine o buna reputatie in ceea ce priveste standardele ridicate privind administrarea afacerilor.
  • Necesitatea de a actiona corect, cu buna credinta, fata de toti actionarii.

Comitetul de Audit si Risc

Controlul pentru aderarea la cadrul de guvernanta corporativa, inclusiv la Codul de Conduita, este responsabilitatea Comitetului de Audit si Risc.

Rolul Comitetului de Audit si risc este sa asiste Consiliul de Administratie in indeplinirea obiectivelor sale de supraveghere, in aspecte care privesc in special:

  1. Cadrul de Control Intern al societatii
  2. Procesul de raportare financiara, incluzand si pregatirea situatiilor financiare anuale si intermediare
  3. Selectarea auditorilor externi financiari
  4. Monitorizarea activitatilor de control intern, acoperind functiile de audit intern, conformitate si administrarea riscurilor
  5. Monitorizarea respectarii Codului de Conduita

Comitetul de Nominalizare si Remunerare

Rolul Comitetului de Nominalizare si Remunerare este de a sprijini Consiliul de Administratie in indeplinirea obiectivelor privind  politicile de nominalizare si remunerare ale companiei.